Vestíbul de Catalunya després d'un nou desallotjament de manters

Una altra operació conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ha permès desallotjar els manters del vestíbul de l’intercanviador de la plaça de Catalunya aquest dijous a la tarda. Els agents de tots dos cossos han format un cordó per instar els venedors a abandonar el lloc al mateix temps que els feien saber que no s’intervindria el material, com així han confirmat fons de la Urbana.

El desplegament policial s’ha focalitzat en primer lloc a l’accés del metro i ha anat recorrent el vestíbul fins a l’accés a Rodalies per demanar als manters que sortissin de l’espai de trànsit de passatgers de l’estació més cèntrica de la ciutat. Tot ha finalitzat a quarts de cinc de la tarda.

Segona intervenció en una setmana

L’actuació policial arriba només dos dies després de la que hi va haver el 8 de gener, en què els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van desallotjar el “top manta” de la plaça de Catalunya. En aquella ocasió es van requisar un miler d’objectes i es van interposar 21 denúncies per venda ambulant sense autorització.

L’endemà, el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, va dir que la solució per mantenir l’espai de l’intercanviador buit és un “dispositiu permanent” conjunt que no permeti que els manters s’hi instal·lin. El mateix dia, els venedors van tornar a ocupar el vestíbul amb els seus articles, quan no havien passat ni 24 hores del primer desallotjament.