L’Escola Sant Vicenç de Paül va tancar portes el juliol passat com a conseqüència del descens d’alumnes en els últims anys. L’últim curs va acollir 59 alumnes repartits en quatre aules. Durant el mes d’agost, l’equipament es va convertir en un centre d’acollida de menors. Aquesta decisió, però, va rebre moltes queixes veïnals i, finalment, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va tancar el centre al·legant que l’espai es va veure “desbordat”.

Actualment el Consorci d’Educació i la propietat mantenen converses perquè l’equipament pugui tornar a obrir les portes com a centre d’educació pública. Des del districte de Sants-Montjuïc afirmen que estan molt interessants en què sigui, així ja que “d’aquesta manera podria donar solució a diferents equipament educatius del barri”. Un exemple és l’Escola Miquel Bleach. Allà un grup de pares va realitzar una recollida de signatures per reclamar millores al centre.

Pel que fa al veïnat, la proposta de convertir l’espai en una escola pública ha estat ben rebuda, ja que fa temps que reclamen més espais per a la ciutadania. A més, denuncien que al barri hi ha mancança de sòl qualificat com a equipament. “Hi ha tota una proposta de manca d’equipaments al barri, poden escollir el que vulguin”, afirma en Jordi Clausell, de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs.