L’Escola de Salut del Raval arriba a la cinquena edició. El projecte,  destinat a les persones majors de 65 anys del barri, promou activitats perquè la gent gran millori el seu estat de salut i evitar la solitud. Després de cinc anys de vida, aquest any han donat més protagonisme als usuaris, que s’hi han implicat en l’organització i la programació.

Escola de Salut, cinc anys al Raval

L’Escola de Salut del Raval promou activitats per a la gent gran i dona consells de salut, higiene o seguretat. Però hi ha més beneficis, tal com explica la Natàlia Segarra, infermera de Salut Comunitària de l’Agència de Salut de Barcelona: “L’objectiu principal és intentar millorar la salut de les persones majors de 65 anys i, sobretot, treballem el poder reduir la solitud de la gent gran i que pugui relacionar-se”.

Més protagonisme dels usuaris

En aquesta cinquena edició, els usuaris han pogut fer aportacions a la programació de les activitats previstes fins al juny. Rosario de la Calle, usuària de l’escola en més d’una edició, està contenta d’haver pogut dir la seva: “Per a nosaltres ha estat una meravella. Ens han escoltat, ja que tenim coses a dir tot i les nostres limitacions per motius d’edat“. Ho corrobora una altra usuària, Núria Serra. Aquest any ha estat part de l’organització i programació. Diu que ha participat perquè  aquesta escola sigui millor quant a informació i quant a poder cuidar-nos millor, poder tenir idees noves i, al mateix temps, tenir més germanor, tenir més capacitat de contacte els uns amb els altres”.

Activitats fins al juny

L’Escola de Salut del Raval és una iniciativa de la Comissió de Gent Gran de la línia de Salut Comunitària del Raval, amb la col·laboració de diferents agents del barri i en el marc del projecte d’Intervenció comunitària intercultural (ICI), finançat per l’Obra Social la Caixa i el programa Salut als barris, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Qui estigui interessat en participar en aquesta Escola de Salut, que té programades activitats cada dijous fins al mes de juny,  pot obtenir informació als centres d’assistència primària del Raval, als casals per a la gent gran del barri o a través de la Fundació Tot Raval.