Els Mossos d’Esquadra han posat fre a l’estafa del fals inspector de gas. El 2018 van detenir 25 persones que es feien passar per tècnics autoritzats per entrar dins de domicilis particulars i enganyar i furtar a les víctimes. Segons el cos, molts dels detinguts formaven part d’un mateix grup organitzat. Després de desarticular-lo esperen que aquesta activitat perdi presència a Catalunya.

Els falsos inspectors del gas enganyaven les víctimes i els feien pagar en metàl·lic per una revisió que mai no es duia a terme. Fins i tot, alerta la policia, aprofitaven descuits de les persones a qui estafaven per robar a l’interior dels habitatges.

Malgrat les detencions, els Mossos d’Esquadra demanen a la ciutadania que no abaixi la guàrdia. Per combatre l’estafa, els Mossos d’Esquadra i la Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya s’han aliat per dur a terme una campanya dirigida a la gent gran. Es tracta d’un vídeo amb què alerten d’aquesta estafa i recomanen, per sobre de tot, no obrir a cap suposat inspector de gas si no s’ha concertat una cita prèvia. I es recorda que aquest tipus de serveis -els legals- no es paguen al moment, sinó amb la factura del gas.

Campanya contra els falsos inspectors de gas

Segons ha explicat el portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, aquest fenomen es va detectar per primera vegada a finals del 2013. Des de llavors s’han detingut una setantena de persones que es feien passar per inspectors de gas. Moltes acaben a presó perquè es tracta d’una activitat il·lícita que combina els delictes d’estafa i de furt. Normalment, ha aclarit Oliva, no s’actua de forma violenta contra les víctimes.

 

El president de la Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya, Jaume Alcaide, ha recordat que les inspeccions obligatòries de gas són cada cinc anys i es poden fer a través dels serveis que ofereixen les companyies distribuïdores o contractar una companyia especialitzada.