Entitats i partits sobiranistes han convocat un seguit de mobilitzacions durant el judici als líders independentistes. La primera d’aquestes jornades de protesta coincidirà amb el primer dia de judici, dimarts, 12 de febrer. Proposen fer aturades de 10 minuts a les 12 del migdia davant dels centres de treball i, el mateix dia, a la tarda, grans manifestacions a les principals ciutats catalanes, entre les quals hi ha Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

La mobilització següent serà el dissabte 16 de febrer. Han convocat una marxa a les cinc de la tarda a la Gran Via de Barcelona. Les entitats també criden a afegir-se a la vaga general del dijous 21 de febrer, convocada per la Intesindical-CSC. Per acabar, també han confirmat la data de la manifestació contra el judici de l’1-O que es farà a Madrid. Serà el dissabte 16 de març a les sis de la tarda.

Els convocants, en un acte aquest dijous al matí al Palau Robert, han llegit una àmplia llista d’entitats, partits i col·lectius que donen suport a les protestes. Hi ha Òmnium, l’ANC, JxC, ERC, la CUP i Catalunya en Comú. Han volgut subratllar que totes aquestes mobilitzacions no pertanyen a cap ideologia política. El denominador comú, han dit, és la defensa dels drets civils, polítics i socials, i del dret a decidir.

Els portaveus, Anna Sallés, David Fernàndez, Martí Anglada i Estel Solé han cridat a la mobilització per mostrar el rebuig al judici contra uns fets que, asseguren, no són constitutius de delicte. Solé, que ha clos l’acte, ha subratllat que “organitzar un referèndum no és un delicte i la rebel·lió violenta no ha existit”.