Una quarantena de persones s’han mobilitzat aquest dijous per intentar evitar l’enderroc de l’edifici de Ca la Trava, a la travessera de Gràcia, 154. Els manifestants s’han concentrar a primera hora del matí davant de l’immoble, desallotjat fa tres mesos, i han pujat fins al terrat, on han desplegat una pancarta en què podia llegir: “Si Ca la Trava va a terra, Gràcia, en peu de guerra”. També han llençat bengales i han bloquejat el trànsit del carrer amb contenidors durant una estona. La protesta volia impedir que comencessin les feines d’enderroc de l’edifici on, segons els concentrats, La Llave de Oro té la intenció de construir-hi pisos de luxe. La constructora, però, no ha volgut aclarir a betevé quin és el calendari de l’enderroc, ni s’hi havia de començar aquest dijous.

Protesta Ca La Trava

Després d’aquesta concentració, la protesta s’ha desplaçat fins a la seu del districte de Gràcia, on els manifestants han llençat pintura vermella a la façana.

Protesta Ca La Trava

Després d’aquesta acció, la protesta contra l’enderroc s’ha dissolt. Ca la Trava era un espai ocupat on vivien famílies en risc d’exclusió social des de l’any 2016 i fins que va ser desallotjat, l’octubre del 2018. L’Ajuntament va negociar amb la propietat la compra de l’edifici però, finalment, no es va produir.

Des del compte de Twitter de Ca La Trava afirmen que han aturat l’enderroc, però que aquest només és el començament del conflicte, i que si la propietat hi va, ells també tornaran.