Aquest espectacle de màgia ha posat en marxa la tercera edició de l’Escola de Salut de la Gent Gran del Raval. La iniciativa està adreçada a persones majors de 65 anys del barri i treballa aspectes que van més enllà de la prevenció de les malalties. CARMEN FUERTES, tècnica de salut comunitària de la Fundació Tot Raval “Per una banda és un espai de relació de gent gran del barri, normalment és un perfil de gent que ha perdut la seva xarxa familiar o la seva xarxa social i aquest és un espai per relacionar-se amb altres persones i per altra banda és promoure la salut de les persones.” A l’edició d’enguany hi ha inscrites 51 persones de les quals, el 15 per cent, són homes. Entre els participants hi ha qui repeteix. JULIETA ORTIZ, participant de l’Escola de Salut de la Gent Gran del Raval “Perquè s’aprenen moltes coses que tenim mal apreses, per dir-ho d’alguna manera. Aprenem coses noves, a rectificar els errors del que fem, és molt cultural i molt educatiu.” El Casal de Barri Folch i Torres acollirà cada dijous, al matí fins al 15 de juny, sessions de treball en què s’abordaran temes com l’onada de fred i calor, la cura dels peus o l’alimentació saludable.

L’Escola de Salut de Gent Gran del Raval arriba enguany a la tercera edició. Cada dijous s’hi fan sessions d’aprenentatge i de relació per a persones majors de 65 anys amb l’objectiu de promoure un envelliment actiu.

L’Escola de Salut de Gent Gran del Raval és una iniciativa sorgida de la Comissió de Gent Gran de Salut Comunitària del Raval. És un espai on persones majors de 65 anys del Raval aprenen com millorar la salut, com prevenir malalties, però sobretot, se’ls ofereix la possibilitat d’establir contacte amb altres veïns.

En aquesta iniciativa hi col·laboren agents socials del barri així com els diferents equipaments públics del Raval. Les sessions, amb una durada d’hora i mitja, abordaran diferents temàtiques com la cura del cuidador, la teràpia de l’abraçada o els beneficis de l’activitat física. Aquestes sessions es fan al Casal de Barri Folch i Torres cada dijous fins al 15 de juny.