La imatge s’ha tornat a repetir per segona vegada en un mes. Una persona ha escalat la Torre Glòries, més coneguda com a Torre Agbar, aquest dissabte als volts de les 9.30 h. És la quarta vegada en un any que un escalador s’hi enfila, una acció que en ocasions anteriors ha suposat una denúncia administrativa per infringir la Llei de seguretat ciutadana.

Fins allà s’hi han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i almenys tres unitats dels Bombers de Barcelona, que han acordonat la part de la vorera de l’avinguda Diagonal més propera a la Torre Glòries. Els Mossos d’Esquadra han obert diligències informatives als jutjats pels fets. En l’acció hi ha implicades fins a tres persones: l’escalador, una persona que estava gravant imatges en un dron i un fotògraf. Les imatges obtingudes per aquestes dues persones han estat requisades pels agents, que ho faran arribar als jutjats com a prova. A més, els Mossos d’Esquadra han obert una acta administrativa a la persona que feia volar el dron, per fer-ho sense permís, i han denunciat el fotògraf per desobediència.

Al voltant de les 10 h, la persona ha baixat de nou. Després de ser atès pel Serveis d’Emergències Mèdiques per una ferida lleu a la cama, la policia catalana se l’ha endut a dependències policials.

L’última vegada que algú va escalar aquest edifici emblemàtic va ser fa un mes, el 7 d’octubre. Aquest 2020, també s’hi ha enfilat algú, com a mínim, dues vegades més, una a l’agost i una altra al març. En aquella ocasió va ser l’alpinista Alain Robert, que no era la primera vegada que s’enfilava a la Torre Glòries.