La Guàrdia Urbana i l’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona han intervingut 33 gossos de diferents races que estaven molt malalts i en condicions pèssimes en una botiga d’animals del districte de l’Eixample. La inspecció s’ha realitzat després de diverses denúncies rebudes per presumptes irregularitats relacionades amb les condicions de salut dels animals.

Tal com ha informat l’Ajuntament en un comunicat, els animals intervinguts presentaven símptomes compatibles amb diverses malalties com parvovirosi (potencialment mortal i contagiosa), coronavirus caní, brom, tos de les gosseres o giardiosi. Alguns també tenien lesions dèrmiques.

Després de la inspecció, els agents municipals van constatar que els gossos es trobaven en un “espai il·legal” de l’establiment que no tenia les condicions higièniques adequades per evitar la transmissió de les malalties dels animals allotjats. També van verificar que la botiga incomplia obligacions documentals.

Campanya per garantir la cura d’animals

La inspecció que ha permès localitzar aquests gossos part de la campanya municipal que busca fomentar la responsabilitat a l’hora de tenir cura d’animals, així com controlar les condicions d’estança i cura en els processos de venda. En el cas que la conducta no sigui considerada com a greu, la Guàrdia Urbana fa una advertència als responsables dels gossos. És quan hi ha una reincidència o la impossibilitat de comunicar-se amb el tenidor de l’animal quan els agents formulen les corresponents denúncies.

Encara no ha finalitzat l’any 2020 i el nombre de denúncies interposades per la policia municipal pel que fa a la tinença responsable d’animals (1.285) gairebé iguala el de tot el 2019 (1.385).