Un home ha encastat un vehicle contra un local ocupat al carrer d’Aragó, número 487. Es tracta d’uns baixos que entitats prohabitatge van fer públic dilluns que havien ocupat per convertir-los en seu veïnal i en l’allotjament provisional d’una persona jove vulnerable. L’acció no ha causat ferits, però el SEM ha atès una persona per un atac d’ansietat i l’ha traslladada en ambulància a un centre sanitari.

Desplegament policial pel vehicle encastat al local ocupat del carrer d'Aragó

El conductor del vehicle, de 76 anys, ha quedat detingut per haver provocat “intencionadament” el xoc. Fonts policials han confirmat que és el propietari del local i que ha agredit diversos ocupants de l’immoble i també agents de policia. Per això, se li atribueixen dos delictes, un de desordres públics i un altre desobediència i atemptat a l’autoritat. L’arrestat ha explicat als mossos que tenia intenció de denunciar l’ocupació aquest divendres mateix, tot i que encara no ho havia fet, segons fonts pròximes al cas.

Concentració per mantenir l’ocupació

Una setantena de persones s’han desplaçat fins al carrer d’Aragó per protestar contra l’encastament i mantenir l’ocupació. Un cop n’ha marxat la policia, han tornat a accedir a l’immoble. Els ocupants del local asseguren que estan rebent pressions i amenaces per marxar-ne. Creuen que els responsables són treballadors d’una empresa de desocupació contractada per la propietat i per això asseguren que ja han interposat dues denúncies per coaccions i amenaces.

Concentració de suport al local ocupat del carrer d'Aragó

Segons fonts policials, el dia que es va fer pública l’ocupació patrulles dels Mossos van desplaçar-se fins al lloc en almenys dues ocasions per enfrontaments entre el col·lectiu ocupant i la propietat, que hi va anar acompanyada d’altres persones. Al llarg del dia, els agents van fer diverses identificacions.