L’alpinista francès ja havia escalat la Torre Agbar en dues ocasions, els anys 2006 i 2007. Nou anys després ho ha tornat a aconseguir. Unes hores abans ha tuitejat des de Barcelona però ningú esperava que escalés la Torre Agbar.

Alguns membres del cos de Bombers han accedit a l’interior de la Torre Agbar i s’han situat al sisè pis amb la intenció de parlar amb l’home. L’han intentat convèncer perquè entrés però ell ha refusat l’oferiment i ha continuat baixant. Quan l’escalador era a tocar de la base ha llençat el passaport als efectius policials que l’esperaven per detenir-lo. Alain Robert ha acabat el descens sa i estalvi enmig dels aplaudiments de la multitud.

Fins a la base de la torre s’hi han desplaçat cinc dotacions de Bombers i dos equips del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Escalar un edifici sense autorització, i amb risc d’ocasionar danys a persones o béns, està tipificat com a infracció lleu de la llei estatal de protecció ciutadana. Per tant, Alain Robert s’exposa a una multa d’entre 100 i 600 euros.