Els Mossos d’Esquadra de Trànsit començaran a introduir 69 vehicles nous a la seva flota durant aquest desembre. La principal novetat és que incorporen el color groc a la carrosseria per augmentar la visibilitat dels 100 als 450 metres. A més, també presenten millores en seguretat, tecnologia i medi ambient.

En la presentació dels vehicles, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha destacat que “durant els darrers cinc anys s’ha treballat per aconseguir establir noves tecnologies que suposen un major respecte pel medi ambient i que rebaixen el consum de combustibles i les emissions de CO2, la qual cosa comportarà un menor impacte sobre el medi ambient”. Recentment, els Mossos d’Esquadra també han incorporat 237 vehicles nous de Seguretat Ciutadana.

Imatge i prestacions noves

Els vehicles nous tindran una millor senyalització prioritària exterior amb la incorporació de més elements d’il·luminació i amb missatgeria de veu pregravada d’home i de dona, davant de necessitats operatives i per garantir la seguretat davant una actuació policial.

Les prestacions operatives del vehicle estan relacionades amb la salut laboral i es veuen reflectides en aspectes relacionats amb la millora ergonòmica, l’espai o l’accés al vehicle per part dels mossos que faran servir el vehicle.

Els vehicles tenen un programa per gestionar les flotes de tot el parc mòbil amb l’objectiu de fer el seguiment remot de les incidències dels cotxes policials. També hi ha sistemes de mans lliures per a les comunicacions via ràdio a través d’un botó situat al volant del vehicle.

110 cascos per als motoristes

Pel que fa als motoristes, s’han adquirit 110 cascos retolats, i amb lot de comunicació integrat, compatibles amb els sistemes de comunicació instal·lats actualment a les motos de Trànsit. A més, les motos noves tenen més potència i són més curtes per millorar la maniobrabilitat.