El Parc de les Tres Xemeneies fa temps que està molt degradat, segons les associacions de veïns i comerciants de la zona. En un comunicat conjunt, 11 d’aquestes entitats demanen al consistori que hi faci una actuació urgent per tal de recuperar l’espai per als usos veïnals.

“Un forat negre tant del barri com de Barcelona”

Sergi Gázquez, de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, explica que la plaça és un forat negre tant del barri com de Barcelona i que acumula nombrosos problemes: des de brutícia a conflictes de convivència.

El portaveu veïnal considera que part de la solució passaria per adaptar l’espai a usos veïnals. Per exemple, ampliant i millorant la zona de jocs infantils o instal·lant una zona esportiva, per tal que els veïns puguin tornar a fer-se seu l’espai.

Demanen que el parc tanqui a les nits

Un altra de les demandes veïnals és “que el parc tanqui a les nits, un cop acabi el toc de queda, com passa en altres espais de la ciutat”, explica Gázquez. Així, es reduirien les molèsties nocturnes als veïns que viuen al costat del parc i la zona estaria en molt millor estat als matins, conclou.

Les pintades, fora dels murs lliures

Veïns i grafiters fa temps que denuncien que les pintades s’han escampat per tota la plaça, fora dels espais delimitats com a murs lliures. És per això que demanen més control, ja que reiteradament s’han de fer intervencions de neteja.

Tot just fa dos anys que es va crear la plataforma Recuperem les Tres Xemeneies per als barris, que reclamava, entre altres coses, impedir que als blocs dels voltants de la plaça s’hi fessin projectes especulatius.