Veïns de Sant Andreu preparen una altra mobilització contra la recollida d’escombraries porta a porta, just quan fa una setmana que es va estrenar el sistema de recollida de residus. Segons ha explicat a betevé la presidenta de l’AV Sant Andreu Sud, Cristina Galán, hi ha veïns que s’estan organitzant a través de les xarxes socials per concentrar-se a la Biblioteca de Can Fabra, coincidint amb la celebració del Consell de Barri de Sant Andreu, aquest dimarts, 1 de juny, a les 18.30 h. Ja va haver-hi una primera protesta divendres passat, davant de la seu del districte.

Una setmana després de l’estrena del porta a porta, Galán ha assegurat que “se’ns dona la raó” perquè dia rere dia hi ha incidències amb brossa no recollida: “Aquest sistema és un desgavell”, ha dit, i ha criticat que “se’ns ha imposat sense cap tipus de consulta”. De fet, alguns veïns del barri han publicat imatges a les xarxes socials, en les quals es pot veure que alguns punts de Sant Andreu (com la plaça de les Palmeres) s’han omplert de deixalles sense recollir aquest primer cap de setmana.

No tots els veïns en són detractors

Tot i les crítiques de l’AV Sant Andreu Sud i d’altres veïns organitzats a través de les xarxes socials, hi ha altres veïns i entitats que són partidaris de la recollida porta a porta. Aquest dilluns, l’AV Sant Andreu de Palomar ha emès un comunicat a través de la FAVB. Tot i admetre que “hi ha disfuncions i problemes concrets que cal millorar”, es desmarca de les crítiques i anima a “pensar en el benefici ambiental que aconseguirem” amb la nova recollida de residus. “Hem de ser crítics, però de forma constructiva”, pregona el comunicat.

De la seva banda, l’Ajuntament torna a demanar paciència als veïns descontents amb el porta a porta i, fonts municipals, han assegurat a betevé que se segueix treballant per fer els ajustos necessesaris.