institut escoles alumnes

(ACN) Dues terceres parts dels alumnes majors de 12 anys començaran el curs escolar, el proper dilluns, amb la pauta completa de la vacuna contra la covid-19. Aquesta és la previsió del Departament de Salut, comptant els adolescents que rebran la segona dosi al llarg d’aquesta setmana. En la roda de premsa de vacunació, la secretària de Salut Pública, la doctora Carmen Cabezas, ha indicat que, en aquests moments, al voltant d’un 68 % dels alumnes majors de 12 anys han rebut la primera dosi i un 53 %, aproximadament, tenen la pauta completa.

Des de l’agost, el ritme de vacunació ha caigut i Salut mira de reactivar-la aquest setembre, amb accions com trucades, SMS o l’obertura de punts en llocs estratègics com les universitats. L’objectiu de la conselleria és administrar dos milions de dosis aquest mes, però, tot i la disponibilitat de vacunes i de cites, encara no s’està recuperant el ritme. En la darrera setmana, s’han administrat 226.387 vacunes, sobretot segones dosis (165.586), mentre que a principis de juliol se n’havien arribat a posar més de 700.000 en una setmana.

En la roda de premsa d’aquest dimecres, Salut ha reiterat la crida a vacunar-se per encarar la tornada i la tardor de la millor manera possible. Cabezas ha reconegut que “costa” que les persones que encara no s’han vacunat rebin el vaccí i ha insistit que, si encara no s’ha fet, ara és el moment. La prioritat de Salut és el grup de 12 a 39 anys.

Actualment, un 69,3 % de la població a Catalunya té la pauta completa i no s’arriba, per tant, a l’objectiu del 70 % que s’havia fixat per finals de l’estiu —amb la variant delta, aquest 70 % tampoc no significaria la immunitat de grup—. Amb tot, Salut assegura que la cobertura vacunal és alta, en comparació amb altres països, i que la protecció supera el 70 %, si es tenen en compte les persones que han superat la malaltia en els darrers sis mesos (338.931).

Moltes d’aquestes persones, unes 255.000, es van contagiar durant la cinquena onada, desbocada el juliol, i per això Cabezas ha animat a vacunar-se quan hagin passat els dos mesos de la infecció. Estar vacunat amb una dosi i haver passat la malaltia ofereix molta protecció.