Dues persones han resultat ferides greus després que s’hagi ensorrat part d’un edifici d’oficines en obres al carrer de Fluvià, 145, a l’encreuament amb Pere IV, al barri de Provençals del Poblenou, al districte de Sant Martí.

Segons ha avançat la periodista Anna Punsí a Twitter i han confirmat fonts de l’Ajuntament de Barcelona, set dotacions dels Bombers s’han desplaçat al lloc dels fets. Es tracta d’una obra nova d’oficines on s’estan aixecant els forjats i cimentant de planta setena. Segons aquestes fonts, l’encofrat ha col·lapsat i ha afectat alguns operaris que hi havia a sota. Un d’ells ha quedat atrapat i els bombers l’han pogut rescatar.

bomber rescata operari esfondrament edifici obres

Segons el SEM hi ha dos afectats greus als quals s’ha fet assistència i s’ha fet trasllat, un, a l’Hospital de Sant Pau, i l’altre, al del Vall d’Hebron.

Els Bombers diuen que no hi ha risc de col·lapse

Els Bombers de Barcelona han fet una valoració tècnica de l’estat en què ha quedat la construcció i han descartat que hi hagi risc d’esfondrament del conjunt de la construcció. Diuen que l’estructura no col·lapasarà.

En aquest sentit, asseguren que han deixat la zona balisada. L’empresa responsable de l’obra haurà de retirar la runa. El cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, Bernat Costell, ha explicat que l’estructura del forjat de la sisena planta ha cedit i ha caigut fins a la tercera planta, on han quedat atrapats els dos operaris. Un ha sortit per propi peu i l’altre ha hagut de ser rescatat.

Els Bombers han detallat que el formigó i l’estructura metàl·lica que han col·lapsat han caigut de manera desordenada, i que l’empresa de construcció haurà de procedir a la retirada amb la màxima precaució per evitar un altre accident.

Esclat d’oficines al 22@: més de 300.000 m² en construcció en una vintena d’edificis | MAPA