El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que aquest 2020 s’invertiran 456 milions d’euros més del que estava pressupostat. D’aquests, 86 milions s’han gastat durant el confinament per prevenir l’expansió del coronavirus en despeses com les beques menjador o les mesures sanitàries pels centres.

8.258 professors per al proper curs

Bargalló també ha anunciat que en el curs 2020-21 es contractaran 8.258 persones per treballar en el sistema educatiu, tant en els centres públics com en els concertats. D’aquests, només 1.236 estaven previstos. “Mai abans el sistema no havia tingut una incorporació de professionals tant alta durant el curs”, ha destacat el conseller. Els nomenaments de les noves places es donaran a conèixer durant el mes d’agost.

De totes les noves contractacions, la meitat aproximadament seran docents tutors i especialistes, però també es contractarà professorat dedicat a atendre l’alumnat en l’àmbit de l’escola inclusiva i altres perfils professionals. Bargalló també ha destacat que es contractaran perfils professionals que fins ara no existien als centres o que n’hi havia molt pocs. És el cas de tècnics d’integració social, educadors socials, promotors escolars, monitors d’acompanyament en temps no lectiu, etc.

Educació especial essencial

Josep Bargalló també ha anunciat que, en cas que hi hagi un nou confinament per un rebrot de coronavirus el proper curs, les escoles d’educació especial seran considerades un servei essencial. Els centres i les entitats d’educació especial de la ciutat ja havien reivindicat que per al proper curs es garantís la presencialitat d’aquest servei.