Colau reunio brots coronavirus Generalitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es reunirà en les properes hores (possiblement, aquest dimarts a la tarda) amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, per avaluar l’evolució dels 24 brots de coronavirus que hi ha hagut a Barcelona els últims dies. La trobada s’emmarca en la comissió mixta Ajuntament-Generalitat de seguiment de la pandèmia, i aquest cop l’Hospitalet hi serà representat per primera vegada.

Així ho va demanar Colau aquest dilluns, en una compareixença amb la regidora de Salut, per retre comptes davant de la triplicació de casos nous de covid a la ciutat. La setmana del 6 al 12 de juliol n’hi va haver 497 de nous, tres vegades més que una setmana enrere (del 29 de juny al 5 de juliol se’n van detectar 164). “La situació no és alarmant”, va asseverar l’alcaldessa.

Primers contactes, amb el president

Abans de la reunió de la comissió mixta, Colau ja ha mantingut els primers contactes telefònics amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per exposar la situació de Barcelona. Una de les peticions que Colau ja ha traslladat a la Generalitat és que es reforci el nombre de rastrejadors de contactes. En els contactes telefònics també hi ha participat Núria Marín.

De fet, aquest dimarts a la tarda hi haurà una compareixença conjunta de l’alcaldessa hospitalenca, la consellera Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, per explicar quines mesures noves es prendran per frenar l’avenç del coronavirus. Per ara, la Generalitat ja ha confinat les residències geriàtriques de la ciutat del barcelonès, com també ho ha fet amb les de Cornellà i Sitges.