(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, confia que hi hagi una bona resposta del sistema de rastreig a Barcelona i a l’Hospitalet després d’haver arribat “massa tard” al Segrià. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha constatat que hi falta gent i que s’estan fent tots els esforços per solucionar-ho. “Segur que en alguns llocs s’ha arribat massa tard, però confio que els brots de Barcelona i l’Hospitalet puguin posar a prova un bona resposta del sistema de seguiment”, ha dit.

 

En el cas de l’Hospitalet, ha indicat que “s’ha fet bé” tancant instal·lacions freqüentades per joves, perquè és en el col·lectiu on els casos han pujat. “Això és anar a l’arrel, és una espècie de confinament selectiu”, ha indicat. Trilla ha reconegut que l’elevada densitat de població a Barcelona i l’Hospitalet fa que calgui estar “molt alerta” per un nombre de casos “relativament petit”.

Barcelona reclama més rastrejadors

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar una reunió urgent de la comissió mixta amb la Generalitat per al seguiment de la covid-19 a la ciutat, una trobada en què Colau reclamarà al govern català que ampliï de manera substancial el nombre de rastrejadors del virus per poder controlar de manera efectiva els brots nous.