La Generalitat ha prohibit les visites de familiars a les residències de gent gran de l’Hospitalet i Cornellà. Aquest diumenge els centres van rebre una notificació en què els avisaven  de les noves mesures que entren en vigor per l’increment de casos de coronavirus. A banda de les visites dels familiars, l’ordre del govern també prohibeix que els usuaris puguin sortir dels centres i que hi hagi més ingressos. A Barcelona, en canvi, de moment no s’ha pres cap mesura restrictiva, tot i que a les residències de gent gran municipals serà obligatori que les persones que visitin els familiars ho facin equipades amb EPI complets.

En el cas de l’Hospitalet, la mesura coincideix amb el ràpid increment de positius per covid que s’han produït els últims dies. Si dissabte passat hi havia detectats 40 casos, tres dies després, aquest dilluns, ja hi ha 300 infectats. Pel que fa a Cornellà, tot i estar molt a prop de l’Hospitalet, es desconeix a hores d’ara per què s’ha pres aquesta mesura restrictiva a les residències de gent gran. Durant la pandèmia, les residències de gent gran han estat especialment castigades tant pel que fa als casos positius, com també pel nombre de víctimes, que superen les 4.000. Precisament, una de les mesures que es va prendre durant el confinament va ser la prohibició de visites.

Sitges també tanca les residències

A Sitges, la Generalitat també ha decidit suspendre les visites, els ingressos i les sortides de les residències de gent gran i ha tancat el centre de dia, després de detectar nou casos positius de covid-19 al municipi. Tot i que cap d’aquests casos és a les residències, es vol protegir a aquesta població més vulnerable. L’Ajuntament d’aquesta localitat, a més, també ha decidit tancar els dos casals de gent gran.