El Departament d’Educació preveu iniciar la preinscripció escolar “com a molt tard” durant la segona quinzena de maig. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que ha demanat a la ministra d’Educació, Isabel Celaá, que requereixi al Ministeri de Salut aixecar la suspensió del procés administratiu de preinscripció en temps d’emergència pel coronavirus. Ha afegit que també caldrà que es relaxin les mesures del confinament per garantir que les famílies que no poden fer el tràmit de manera telemàtica ho puguin fer presencialment, tot i que s’intentarà que aquestes siguin les mínimes possibles.

“Garantir arribar al setembre amb els grups preparats”

Bargalló ha explicat que si es pot complir la previsió d’iniciar la preinscripció la segona quinzena de maig es garantirà arribar al setembre amb els grups preparats, les plantilles, els nomenaments i els treballs previs fets. Ha afegit, però, que si no es pot fer aquesta preinscripció en aquest termini es poden donar situacions en què la feina lectiva no es pugui iniciar al setembre, com podria passar per exemple a 1r d’ESO perquè és inici d’etapa. En aquests casos l’inici lectiu hauria de ser “una mica més tard”, però ha assegurat que això “no voldria dir que no obrissin els centres”.

“Triplicar el transport escolar”

D’altra banda, ha ofert als grups parlamentaris una reunió setmanal i la seva participació en el “programa de reconstrucció” de l’educació després de la crisi sanitària. Diu que quan s’obrin els centres s’hauran de seguir mesures de seguretat diferents en funció dels cursos i etapes educatives. Una de les mesures que es plantegen és “triplicar” el transport escolar per garantir la distància de seguretat.