Alex Pastor

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts l’alcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), a l’Eixample de Barcelona, per saltar-se el confinament, conduir sota els efectes de l’alcohol i atemptat a l’autoritat. Davant la gravetat dels fets, la direcció nacional del PSC l’ha suspès de militància de manera fulminant aquest mateix dimarts i li ha demanat que renunciï al càrrec. “Els fets són incompatibles amb la militància socialista i l’exercici de qualsevol càrrec públic”, asseguren des del partit. En paral·lel, l’exalcalde i líder del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat a través de les seves xarxes socials que aquest dimecres iniciarà converses amb la resta de partits per presentar una moció de censura.

L’exalcaldessa de la ciutat Dolors Sabater també ha reaccionat a la detenció de l’alcalde i reclama que “pel bé de la ciutat” s’aposti ara per un govern de concentració amb un nou lideratge. “Estic totalment disposada a liderar un nou govern”, afirma en una piulada a Twitter.

Pastor ha quedat en llibertat provisional després d’acollir-se al seu dret a no declarar davant del jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona. Se l’acusa d’un delicte contra la seguretat vial i d’atemptat a agents de l’autoritat.

Pastor dimiteix com a alcalde de Badalona

Hores després dels fets, Àlex Pastor ha presentat la seva renúncia a l’alcaldia de Badalona i a l’acta de regidor. Pastor ha fet arribar al seva dimissió a través del seu advocat en què dona algunes explicacions i assegura que “l’exigència” del càrrec l’ha acabat afectant emocionalment: “He vist ressentit el costat més personal i familiar. Això ha afectat a la meva salut i al meu estat emocional i m’ha portat a fer coses de les que em penedeixo”. A partir d’aquest dimecres, la primera tinent d’alcalde, Aïda Llauradó (En Comú Podem), serà l’alcaldessa accidental fins que es convoqui un nou ple d’investidura.

Des del govern català, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, no s’ha volgut pronunciar sobre la seva situació personal perquè sembla estar “relacionada, sembla ser, amb una addicció”, però sí que ha recomanat a les formacions polítiques tirar endavant un govern fort: “Els governs locals seran cabdals per acompanyar el govern de Catalunya en aquesta crisi, que també serà econòmica i social”, ha dit.