El Departament d’Educació preveu que el curs comenci sent 100 % presencial, amb grups bombolla i mascareta per als alumnes de secundària, però de moment no estableix l’obligatorietat de dur-la per als d’entre sis i 12 anys de primària. Es recull al protocol enviat als centres educatius aquest dijous. El curs 2021-2022 començarà amb algunes novetats en les mesures anticovid a les escoles i instituts. Un protocol elaborat pels departaments d’Educació i Salut, que preval per sobre de les recomanacions aprovades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat, al Consell Interterritorial de Salut.

Segons ha explicat el secretari de Salut, Marc Ramentol, no es preveu que els alumnes de primària hagin de portar mascareta (tal com han fet durant aquest curs), però es tracta d’un protocol obert que pot anar canviant en funció de com evolucioni la pandèmia. El document insisteix en la importància de ventilar les aules i obre la possibilitat de barrejar grups bombolla en espais a l’exterior, com el pati. La desaparició de la mascareta a primària, ja l’havia plantejat el conseller d’Educació Josep Bargalló fa unes setmanes. Finalment el protocol que s’ha enviat als centres educatius, ho inclou.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

En la reunió del Consell Interterritorial d’aquest dimecres, la ministra de Sanitat va obrir la porta a començar a immunitzar els adolescents entre 12-16 anys abans del setembre, un fet que podria ajudar a relaxar més mesures escolars. Fa unes setmanes, el conseller d’Educació va apuntar la importància de les vacunacions en les decisions a prendre.