Tornada a l'escola coronavirus

El curs escolar comença aquest dilluns, 14 de setembre, amb incertesa i un gran nombre de mitjans de protecció per prevenir el contagi de la covid-19. L’ús de la mascareta serà obligatori a partir de 12 anys, i a partir dels sis quan el risc de contagi sigui alt, com l’actual. L’entrada es farà de manera esglaonada, en franges de 10 minuts, i les famílies no podran entrar a l’escola. Un cop al centre, els alumnes s’organitzaran en grups estables de convivència, els anomenats grups bombolla.

Tots els protocols

Sempre que els infants tinguin un símptoma compatible amb la covid-19 s’hauran de quedar a casa i no anar a l’escola. Els pares hauran d’avisar al 061 o el seu cap de referència perquè els facin les proves pertinents. El símptoma més evident, i que en cap cas no es pot obviar, és la febre. La tos persistent, les dificultats per respirar i els problemes gastrointestinals també formen part de la simptomatologia del coronavirus. El mal de coll o la congestió nasal poden ser altres indicadors, però només es tindran en compte si van associats a un dels altres símptomes.

Si la prova és positiva, s’aïllarà tot el grup bombolla

, inclòs el docent. Aquests, que passaran a ser considerats contactes estrets, hauran de passar 14 dies en aïllament i fer-se una prova PCR. Els familiars de l’infant positiu també s’aïllaran, però la resta de famílies de la classe no caldrà que ho facin i podran continuar fent vida normal. Per tant, els infants que van a classe amb el germà d’un positiu, no s’hauran d’aïllar preventivament sempre que la prova PCR d’aquest germà surti negativa.

Els centres educatius continuaran funcionant amb normalitat quan hi hagi un únic positiu l’escola. Només es plantejaran el tancament si hi ha més de dos brots diferenciats al mateix centre. Ara bé, des del Departament d’Ensenyament ja han explicat que s’estudiarà cada cas i es prendran decisions segons el context valorant, per exemple, l’origen dels brots i el nombre d’alumnes.

Ganes de tornar… però sense mascareta

Els estudiants ja es preparen per tornar a les aules. Aquest any, a més de la llibreta o els colors, també hauran de portar un parell de mascaretes i aquesta obligació no acaba de convèncer. Tot i que són conscients que l’escola canviarà, la majoria tenen ganes de tornar-hi per, sobretot, retrobar-se amb els companys. Molts pares i mares també consideren que els fills necessiten reprendre la rutina de les classes, tot i que estan preocupats per si els protocols sanitaris es podran complir i seran efectius.