joves al carrer

A partir de dilluns, 24 de maig, les reunions socials s’amplien a un màxim de 10 persones. Segons ha explicat la consellera de Salut Alba Vergés durant la compareixença d’aquest dijous, l’ampliació respon a la bona evolució de les dades epidemiològiques i a la reducció de contagis.

Actualment, les reunions poden ser de com a molt sis persones llevat que es tracti de persones convivents. La restricció s’ha mantingut malgrat la fi de l’estat d’alarma i ha requerit l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè afecta drets fonamentals

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

La restauració, oberta fins a la mitjanit

També s’ampliarà l’horari de la restauració des de les sis del matí i fins a la mitjanit. Actualment l’horari està fixat de quarts de vuit del matí fins a les 23 h. Per tant, bars i restaurants guanyaran dues hores i mitja més d’obertura al públic.

El govern continua relaxant les restriccions per la bona evolució de les dades epidemiològiques d’aquestes últimes setmanes. Aquest dimecres la xifra de pacients ingressats per la covid va baixar de les mil persones, una xifra similar a la de l’octubre passat. Pel que fa als contagis, a Barcelona també s’han reduït un 29 % l’última setmana.