Catalunya començarà el curs escolar 2021-22 amb flexibilitzacions en algunes de les restriccions que hi ha hagut fins ara. La gran incògnita, però, és si caldrà que els alumnes portin o no mascareta. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, afirma que eliminar-les és una “necessitat pedagògica”.

L’educació també és emoció i es fa no només mirant-nos als ulls, sinó a tota la cara
Josep Gonzàlez-Cambray

Tot i això, destaca que la seva retirada dependrà del Departament de Salut: “Quan Salut ens ho digui, ho farem”. I ha apuntat que en el moment que es decideixi, s’aplicarà ràpid: “No és una qüestió organitzativa. Les podem treure i posar d’un dia per l’altre”. Per a la població general, les mascaretes desapareixeran a exteriors el proper el 26 de juny.

Les famílies podran entrar a les escoles

Una de les novetats destacades del nou curs és que les famílies dels alumnes podran entrar a les escoles i centres educatius. Fins ara, no es permetia l’accés per assistir a festes o reunions. A partir del 13 de setembre això sí que serà possible. Les escoles hauran de decidir si les entrevistes amb els tutors o les tutores seran presencials o telemàtiques. Recordem, però, que aquest any, el Procicat ja va autoritzar fer festes de final de curs.

El curs escolar 2020-21, un “èxit de país”

El conseller ha fet balanç del curs des de l’Institut Escola Eixample de Barcelona. Considera que el curs 2020-21 ha estat un “èxit col·lectiu, compartit i de país”. D’una banda, perquè a diferència d’altres països com el Regne Unit o França, les escoles han estat obertes durant tot el curs i, de l’altra, perquè la incidència de la covid ha estat “poc important”. Segons Cambray, les escoles “no han funcionat com a amplificadors del virus” i els protocols elaborats pels centres educatius, han funcionat.

Malgrat aquest balanç positiu, Cambray ha explicat que la covid ha tingut “un impacte pedagògic important, ha estat un curs diferent, hem tingut mancances”, ha explicat.