El Departament d’Educació permetrà, finalment, les festes de final de curs perquè els alumnes i estudiants d’escoles i instituts puguin acomiadar el curs escolar 2020-21. Era una de les peticions de les famílies, que, a través de l’aFFaC, l’associació que agrupa les AFA i AMPA catalanes, havien demanat al govern que aixequés la prohibició a les famílies d’accedir als centres educatius. I la resposta els ha arribat aquest divendres en una trobada amb el departament d’Educació: sí que podran participar en les festes de final de curs.

La notícia arriba el mateix dia en què s’ha conegut que el Procicat autoritza celebrar festes majors a Catalunya i també revetlles, activitats prohibides fins ara.

Comiat amb mesures de seguretat per evitar contagis

La notícia, avançada per TV3, anirà acompanyada de recomanacions que Salut ha fet arribar als centres a través d’una instrucció. Aquestes celebracions s’haurien de fer, sempre que es pugui, a l’aire lliure i amb un aforament màxim de 500 persones -alumnes inclosos- que garanteixi 2,5 metres quadrats per persona.

En cas de fer-se en espais interiors, es recomana que siguin amb el grup bombolla i, només si l’espai està molt ventilat, es podrien barrejar diferents grups del mateix curs. En interiors, l’aforament màxim ha de ser del 50 % i no pot superar les 250 persones en sala.

No s’aconsella que hi hagi ball i, en tots els casos, els alumnes majors de sis anys hauran de dur mascareta tot i que se la podran treure per fer-se la foto de grup. La instantània sempre haurà de ser a l’aire lliure.