Les sales de concert van tancar amb l’esclat de la pandèmia i, des de llavors, només han pogut obrir intermitentment les més petites. El 23 de novembre van tornar a l’activitat algunes de les sales amb capacitat per a 150 persones, amb la limitació del 50 % de l’aforament. En canvi, les sales grans per a més d’un miler d’assistents no han començat a recuperar l’activitat fins ara, quan se’ls ha autoritzat a omplir el 70 % de l’aforament.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Aforaments petits per ser rendibles

Des de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya diuen que ja havien avisat que l’ampliació d’aforament és bàsica per a la supervivència de les sales de concerts, però insisteixen que ha de venir acompanyada d’altres flexibilitzacions. “L’aforament de les sales està calculat en funció de la gent dempeus”, explica Carmen Zapata, presidenta de l’ASCC. Això vol dir que ara que el públic ha d’estar assegut, “i amb les restriccions de distància”, els aforament són massa petits com per ser rendibles.

Zapata apunta que una altra de les coses que necessiten és l’obertura del servei de begudes perquè és un complement necessari”.

També ha instat les administracions a permetre que les sales grans, com ara Razzmatazz o Apolo, puguin obrir en horari diürn, cosa que ara no poden fer ni per acollir cicles com ho fan les petites, perquè ho tenen prohibit per llei.