La segona nit de la Festa Major de Sarrià 2021 ha acabat amb aldarulls al carrer i dos detinguts. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desplegat un dispositiu de seguretat preventiu en diverses zones de Barcelona. En total la nit s’ha tancat amb cinc detinguts a tota la ciutat (dos a Sarrià – Sant Gervasi i tres a Ciutat Vella).

Els detinguts estan relacionats amb dos furts, un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat, un robatori violent i un requeriment judicial pendent. A més, els Mossos d’Esquadra també investiguen alguns robatoris amb l’objectiu d’identificar, localitzar i detenir els autors dels fets.

Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques, el dispositiu a finalitzat al voltant de les sis del matí, amb quatre assistències: dues per ingesta d’alcohol i drogues, i dues per contusions. Dos dels atesos pel SEM han estat donats d’alta ‘in situ’, mentre que els altres dos han estat traslladats a l’Hospital del Mar i a l’Hospital Plató.

Durant la nit s’ha enlairat el dron policial

El desplegament policial s’ha activat, sobretot, en aquelles zones on es detectava un major nombre de persones concentrades, amb especial atenció al barri de Sarrià, que està de festa major, on la nit abans es van detectar delinqüents que actuaven en grup per cometre robatoris.

Amb l’objectiu que redirigir de forma més eficient els efectius policials, en l’actuació de dissabte a diumenge s’ha enlairat el dron policial, que ha permès visualitzar en directe els diferents espais on s’anaven produint les concentracions amb motiu de les diverses festes.

L’organització es desmarca dels incidents

La comissió organitzadora de la Festa Major de Sarrià destaca que les baralles i incidents no s’han produït en l’àmbit festiu del barri: “De tanques cap endins hi ha hagut l’ambient de barri que hem viscut tota la vida, el problema és que de tanques cap enfora apareixen col·lectius que busquen brega”, ha dit Laia Guillén, membre de l’organització. En aquest sentit, també han insistit que el suport policial no ha estat suficient.