Els drons són una de les eines tecnològiques que més han crescut en els últims anys i estan tenint un paper protagonista durant la pandèmia del coronavirus. El periodista especialitzat en noves tecnologies, Toni Noguera, ens n’explica diversos exemples, començant per les imatges aèries que ens van impactar a tots durant els mesos de confinament, amb les ciutats més importants del món pràcticament buides.

Ús policial

A Barcelona, tot i que els usuaris recreatius tenen prohibit fer volar qualsevol dron per tota l’àrea metropolitana, amb sancions de fins a 225.000 euros, l’instagramer Mr. View ho va fer i va acabar sent denunciat pels Mossos d’Esquadra. Però els cossos i forces de seguretat també han fet ús d’aquesta tecnologia per controlar el compliment de les restriccions. En unes imatges de la Guàrdia Civil es veu com, en alguns casos, es van efectuar fins i tot identificacions i detencions.

A l’Índia, la policia també va utilitzar els drons per comprovar que ningú no estava fora de casa quan no estava permès. I a la Xina, fins i tot, els van instal·lar càmeres tèrmiques per controlar la temperatura corporal dels ciutadans i que no n’hi hagués cap amb febre.

Drons per passejar el gos

L’ús dels drons, però, també ens ha deixat imatges més simpàtiques, com ara les d’un ciutadà de l’illa de Xipre que utilitzava l’aparell per treure a passejar el seu gos, o d’altres que el van fer servir per transportar menjar o medicaments, reduint així el risc de contagi.

Però segurament les imatges més espectaculars van ser les d’un espectacle de llum amb 300 drons sincronitzats amb un programa de posicionament cinemàtic en temps real a Corea del Sud i que van deixar tothom meravellat.