Al voltant d’un miler d’interins de diversos àmbits de l’Administració pública s’han manifestat aquest dissabte, 2 d’octubre, al centre de Barcelona per reclamar més estabilitat contractual. Amb el lema “Estabilitat ja, prou precarietat”, la marxa ha començat a les 17 h davant la Delegació del Govern, a la cruïlla entre el carrer de Mallorca i Roger de Llúria, i ha baixat per la via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume.

Es manifesten, diuen, per defensar els drets laborals del personal interí, davant de la publicació d’un reial decret que, segons asseguren, “pot provocar un ERTO massiu del personal interí que està en abús de temporalitat“, ha explicat Yolanda Segura, portaveu USTEC-STEs. Aquest reial decret preveu la realització de concursos d’oposicions per cobrir les vacants disponibles sense tenir en compte l’experiència ni els anys treballats a l’Administració. “Aquests concursos d’oposicions posen en la mateixa igualtat de drets el personal interí amb serveis prestats acumulats i la resta del personal que no els té. Són concursos eliminatoris i poden suposar que aquesta gent perdi la feina”, ha afegit Segura.

Demanen que es faci un concurs de mèrits

Sindicats i treballadors aposten per un “concurs de mèrits restringit” que asseguri que tots aquests interins no es quedin sense feina. Ho ha explicat Assumpta Barbens, secretaria general de IAC-CATAC.