Aturat el desallotjament del Casal Popular Lina Odena, a l’Esquerra de l’Eixample, que estava previst per a aquest dijous. Furgonetes dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat des de primera hora del matí a l’entorn del número 132 del carrer de Mallorca per executar el llançament dels baixos, ocupats des de fa un any i mig. Un grup de persones s’han concentrat a la porta per intentar evitar que els facin fora.

Membres del casal han explicat a betevé que la comitiva judicial ha acceptat aturar el desnonament “per la funció social que fa l’entitat” i després de comprovar que entre els concentrats que feien resistència hi havia molta gent jove. Per la seva banda, l’Ajuntament s’ha compromès a “portar a una taula de negociació la propietat i els membres del casal” per trobar una solució al conflicte, segons ha explicat Mar Trallero, consellera de Barcelona en Comú del districte de l’Eixample, que ha estat present en l’intent de desnonament.

Els Mossos s’han desplegat per executar el desnonament

El primer desallotjament estava programat el 5 de juliol, però finalment es va acabar ajornant i es va dictar per a avui. El d’aquest dijous ha estat el segon intent de fer fora els ocupants del local, que han intentat negociar amb la propietat però s’han trobat “un mur infranquejable”, segons denuncien a Twitter. Els integrants del casal anteriorment havien ocupat una finca al carrer de Provença.

Reivindiquen la seva tasca durant la pandèmia

Els membres del casal reinvindiquen la tasca feta des de l’esclat de la pandèmia a l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Des de la xarxa de suport mutu han participat en la recollida i distribució d’aliments i productes bàsics. Al Lina Òdena, que comptabilitza un centenar de col·laboradors, també s’hi fan tallers oberts i cursos d’idiomes.

Al maig el casal va denunciar haver estat víctima d’atacs feixistes, amb pintades a la porta i bloqueig del pany amb silicona.