Diverses entitats de l’Esquerra de l’Eixample han advertit d’un augment de les agressions feixistes al barri. Els fets s’han intensificat en les últimes setmanes i, per això, una trentena d’entitats i col·lectius han decidit crear una plataforma antifeixista per denunciar-ho.

Una agressió durant una concentració

Una de les agressions més importants la va patir un membre del Col·lectiu Enriqueta Gallinat, que diàriament —des del novembre del 2017— es manifesta a favor dels presos polítics a l’avinguda de Roma. Els fets van passar durant una d’aquestes concentracions i ja han estat denunciats als Mossos d’Esquadra.

El Casal Lina Òdena, un altre dels objectius

El Casal Lina Òdena sembla que és un altre dels objectius d’aquests atacs violents. Des de fa uns dos mesos, aquest espai autogestionat del carrer de Mallorca també ha rebut pintades a la porta i amb amenaces. També van taponar el pany perquè no poguessin entrar, i hi van deixar tot d’excrements i brutícia.

S’han constituït en plataforma

Arran d’això, una trentena d’entitats, col·lectius i partits polítics del barri s’han agrupat en una plataforma antifeixista, per denunciar l’augment del feixisme al barri i estar preparats per si cal fer accions concretes.

Han fet una manifestació per eliminar les pintades que havien aparegut al barri i preparen més accions per contenir aquestes actituds violentes.

També han denunciat els fets als Mossos d’Esquadra, que els han recomanat estar alerta.