mascaretes a les escoles

(ACN) Prop de 300 directors de centres públics han alertat aquest dilluns el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, d’un “col·lapse real” en el sistema que no pugui garantir el funcionament de l’escola pública “amb uns estàndards mínims de qualitat”. L’avís coincideix amb la convocatòria de la jornada de vaga dels sindicats educatius per a aquest dimecres, 25 de maig.

Ho han expressat a través d’un manifest conjunt que es farà arribar al titular del departament, en què també han denunciat una “sobrecàrrega burocràtica, laboral i de gestió”, sense disposar “de cap recurs addicional” per part de l’Administració. En aquest sentit, recorden que equips docents, direccions, així com diversos professionals del sector estan vivint un escenari “d’esgotament i tensió” derivat de “la manca de planificació i recursos”. “És evident i molt preocupant”, afirmen.

La situació a les escoles és “insostenible”

D’altra banda, han aprofitat per advertir que es tracta d’una situació “insostenible” que no es pot perpetuar en el temps. Així, exigeixen “mesures i no paraules” a les demandes que s’han fet arribar de forma reiterada al departament. És el cas del desplegament del decret d’escola inclusiva; el volum, la idoneïtat i la qualitat de les formacions plantejades; la gestió de la resolució judicial del 25 % de castellà, o la necessitat d’hores de coordinació necessàries per planificar l’acció docent, tutorial i coordinació de tot l’equip.

També el desplegament del nou currículum d’educació infantil, bàsica i batxillerat, o la necessitat de recuperar i millorar les plantilles d’abans de les retallades. “Com a direccions responsables dels centres educatius d’aquest país hem de vetllar per la qualitat de l’educació pública i inclusiva i és per això que continuarem prenent mesures al respecte”, afirma el manifest.