Ciutat Meridiana torna a lluitar, com va fer ara fa 45 anys, per reivindicar la seva escola d’adults, que està a punt de perdre els cursos de secundària obligatòria. La raó és que l’edifici està ubicat en un solar qualificat com a zona verda i això impedeix al Consorci d’Educació homologar aquesta aula com a centre de formació d’adults. Els veïns es manifestaran aquest dimarts a la plaça Roja, just abans que comenci el plenari de Nou Barris.

Reclamen la requalificació dels terrenys

La notícia ja ha arribat a l’alumnat del centre, que lamenta la situació: “Ens han dit que per al proper curs encara es mantindrà secundària, però per al curs 23/24 ja ens han dit que no continuarà“, lamenta Marga Pazos, representant de l’alumnat.

Davant aquest problema, només hi ha dues solucions per conservar aquests estudis oficials al barri: una reubicació o una requalificació dels terrenys. Els usuaris de l’escola defensen la segona opció. “Aquesta escola fa 45 anys que es troba en funcionament. És més important una zona verda que només existeix sobre el paper? o una escola que existeix realment des de fa 45 anys? Volem que requalifiquin els terrenys i ens facin centre, cosa que també ens garantiria autonomia pedagògica, administrativa…”, afegeix Pazos.

Reubicació complexa

Veuen complicat trobar una reubicació per a l’escola dins de Ciutat Meridiana, ja que no hi ha gaire espais disponibles ni solars per edificar-hi. Actualment, l’Aula de Formació d’Adults de Ciutat Meridiana té uns 300 alumnes i unes vuit aules, algunes amb ordinadors amb programació específica.

A més dels estudis de secundària, també fan cursos de català i castellà, d’alfabetització, d’informàtica i anglès, entre d’altres. “Creiem que és molt necessària aquesta escola en aquest barri, no la podem perdre. A més, aquí dalt no tenim gaire equipaments, tots són a la part baixa del barri”, afirma José Luis González, un dels alumnes.

Convoquen una manifestació

En principi la data de trasllat afecta els estudis de secundària, però temen que sigui el principi del final per a l’escola i que acabi tancant. Per tot plegat, el veïns i els usuaris de l’Aula de Formació d’Adults han convocat una protesta aquest dimarts, 24 de maig, a la plaça Roja. La data coincideix amb el Consell Plenari de Nou Barris, en què l’oposició tractarà el tema. Fins al moment, el districte de Nou Barris s’ha pronunciat a favor de mantenir oberta l’escola i està en espera d’una reunió amb el Consorci per trobar alguna solució.