mur carrer portolà sarrià

Fa tres anys que un mur del carrer de Portolà, al barri del Putxet i el Farró a Sarrià, va cedint per la vegetació d’un jardí d’una propietat privada. Un veí ha retratat durant tot aquest temps l’evolució de la inclinació de la paret, que ha arribat a tocar el panell de la parada del bus. El mur, que ha anat caient a poc a poc, obstaculitza el pas dels vianants per la vorera i ha convertit la situació en una problemàtica de l’espai públic.

El mur pertany a la finca del número 5 i, encara que es troba paret amb paret amb el parc del Turó del Putxet, pertany a un jardí particular. L’any 2019, el districte de Sarrià – Sant Gervasi hi va buscar una solució provisional i es va apuntalar el mur amb una estructura de fusta per evitar-ne un possible enderroc pel pes i la possibilitat que s’esfondrés sobre els ciutadans.

mur carrer portola sarria

A més, fa uns mesos que l’Ajuntament de Barcelona va traslladar el senyal de la parada d’autobús uns metres més amunt de la via per no topar amb la paret.

Zona acordonada perquè els vianants no hi passin

Fa unes setmanes les mesures de prevenció s’han multiplicat i la zona s’ha acordonat per impossibilitar-hi el pas dels vianants.

Imposades sancions al propietari de la finca

L’Administració local ha explicat a betevé que té constància de la problemàtica i ja ha emès diverses sancions al propietari. Per ara, però, n’ha fet cas omís. Per això, el districte ha demanat una valoració de l’obra per poder fer una execució subsidiària. Aquesta acció suposaria la capacitat legal de l’Ajuntament de Barcelona, per mandat imperatiu, d’executar les obres de remodelació del mur sense la necessitat d’intervenció del propietari. Ara bé, els titulars de la finca sí que n’haurien de pagar el cost “a posteriori”.

Aquest procés és una mesura que el consistori aplica en molts casos en què, per exemple, hi ha problemes de salubritat com en la neteja de solars privats.

El carrer continuarà acordonat fins a una solució

El consistori assegura que l’acordonament de l’espai continuarà fins que la situació del mur no comporti un perill per als vianants.