El Banc dels Aliments de Barcelona atén cada any més de 117.600 persones que reben ajuda a través de les entitats que en són beneficiàries. I entre els atesos, hi ha més de 5.000 infants de zero a dos anys. Bona part dels aliments que es reparteixen es recullen durant el Gran Recapte, que aquest 2019 se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre.

Les xifres són la mostra de la situació de pobresa que pateixen moltes famílies. El director del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, afirma que la tasca de l’entitat és imprescindible, però que no ha de ser la solució. Reconeix que al banc “donem el peix i no ensenyem a pescar”, però afegeix que “per ensenyar a algú a pescar primer ha de menjar”. Creu que “la societat s’ha de plantejar seriosament fer efectiu el dret universal de garantir una alimentació sana i suficient a totes les persones i això només es pot fer a través d’una renda social garantida a la ciutadania”.
[vc_section][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”El Gran Recapte: altres angles” color=”black”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”508855″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”508965″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”510142″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]

La renda social garantida

La demanda d’una renda social garantida ha estat una de les reivindicacions històriques de les entitats socials a Catalunya. Fa dos anys que el Parlament va aprovar la llei per implantar-la i les associacions critiquen que les ajudes es queden curtes. La federació Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i el Col·legi del Treball Social de Catalunya (TSCAT) consideren que la prestació econòmica que reben aquells que es troben en situació de pobresa no arriba a tothom qui ho necessita perquè, asseguren, els requisits d’accés n’exclouen moltes persones i es deneguen massa sol·licituds.