El moviment pel cobriment de la ronda de Dalt, la Unió Excursionista d’Horta i la Coral Polifònica del Guinardó són els tres guardonats als Premis d’Horta-Guinardó que enguany arriben a la 33a edició. És el reconeixement del districte a la tasca que duen a terme les entitats cíviques i les persones a títol individual per dinamitzar i millorar la vida sociocultural i cívica de la ciutat.

El cobriment de la ronda de Dalt

Cinc associacions de veïns, les de Montbau, Sant Genís, la Teixonera, la Vall d’Hebron i la Font del Gos van reunir esforços i es van establir fa anys en una plataforma per demanar el cobriment de la ronda. Des de la Plataforma pel cobriment de la ronda de Dalt consideren el premi un reconeixement a una lluita de llarg recorregut, gairebé 30 anys, i que en els darrers temps ha començat a donar fruits.

Els altres dos guardonats

Els altres dos premiats tenen un caire més social i cultural. Amb més de 80 anys de trajectòria promovent l’activitat física i el contacte amb la natura, també ha vist reconeguda la tasca de la Unió Excursionista de Catalunya d’Horta. “És una il·lusió molt gran, un reconeixement a una activitat que fa molts anys que estem fent i la implicació que tenim amb el barri de les activitats que fem no només de muntanya, sinó de divulgació”, explica Albert Gili de la UEC Horta.

També ha rebut el premi la Coral Polifònica del Guinardó per la promoció de la cultura i la seva participació a les activitats del barri. “És una injecció de força per tirar endavant perquè en aquesta coral fa molts anys que hi cantem”, diu Lupe Monsó de la coral.