El Gran Recapte 2019 fa una crida als voluntaris per recollir aliments durant dos dies. Aquesta edició del Gran Recapte tindrà lloc el divendres 22 i el dissabte 23 de novembre, una setmana abans respecte a l’any passat. El Banc dels Aliments calcula que seran necessaris 28.200 voluntaris a tot Catalunya per poder recollir aliments en prop de 3.000 punts repartits per tot el territori.

El Banc dels Aliments atén més de 195.000 persones arreu de Catalunya. Tot i que bona part dels aliments que reparteix al llarg de l’any provenen de l’aprofitament, el banc necessita productes que són més difícils d’aconseguir amb la recuperació, com oli, llet i conserves.

Aquesta edició es recollirà producte fresc: ous, carn i peix

Enguany la novetat és la recollida de productes frescos a través de cinc mercats de la ciutat. Es recolliran ous, peix i carn.

El Gran Recapte d’Aliments de l’any passat va recollir 4.452 tones de menjar. Aquesta quantitat va suposar el 21 % de menjar que va repartir el Banc dels Aliments durant el 2018. A Barcelona, hi van participar 6.983 voluntaris repartits en 648 punts de recollida.

Crida de voluntaris a ritme de trap

Per tal d’engrescar el major nombre de persones possible a inscriure’s com a voluntari de l’onzena edició de la recollida solidària, el Banc dels Aliments ha publicat un vídeo a les xarxes protagonitzat pel raper Lildami, Sr. Chen i Mariona Battle amb el lema “Tot el barri voluntari”.