Veïns de l’Esquerra de l’Eixample i de Sant Antoni han tallat aquest dimarts al vespre, durant dues hores, la Gran Via de les Corts Catalanes a la cruïlla amb el carrer d’Entença, convocats pels CDR. Els Mossos d’Esquadra els han advertit, quasi a l’instant de fer el tall, que no podien tallar la Gran Via perquè “ara ja no està permès, la política ha canviat”, i que fer-ho suposa “multes de 600 a 30.000 euros”.

Amb tot, després d’una negociació entre manifestants i policia, el tall en aquesta avinguda s’ha dut a terme amb el compromís dels primers de deixar un dels cinc carrils oberts per al pas de vehicles de transport públic i d’emergències.

Aquesta mobilització té en el punt de mira la sentència del procés i, segons han decidit en una assemblea, aquest tipus de protesta la convocaran cada dimarts i votaran el mateix dia “mantenir la convocatòria per al dimarts següent”.

El 29 d’octubre, els CDR de l’Esquerra de l’Eixample i de Sant Antoni van convocar un “sopar a la fresca” per tallar el trànsit a la Gran Via. L’endemà mateix, van repetir la convocatòria. Dijous passat també van tallar la circulació a la confluència amb el carrer d’Entença i van coincidir amb dos talls més, a l’avinguda Meridiana i a la plaça de Sants.

El tall de la Gran Via se sumarà així al tall que es fa cada vespre a l’avinguda Meridiana des del 14 d’octubre, quan es va fer pública la sentència del procés.