Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

Just el mateix dia que Amnistia Internacional va fer públic l‘informe sobre la sentència del procés, l’entitat es va reunir amb Susanna Barreda i Txell Bonet, les parelles de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, de qui demana l’alliberament immediat. Ho ha explicat Susanna Barreda en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé.

Barreda explica que en aquesta reunió Amnistia Internacional els va traslladar que el treball de l’entitat no s’acaba amb l’informe sinó que se’n farà una “denúncia constant”. Això no vol dir, però, que l’entitat ho hagi de fer públic o n’informi els familiars dels presos. “Ahir vam tenir el compromís que el tema no moria aquí”, afirma la parella de Jordi Sànchez, que assegura que Amnistia Internacional els ha dit que, per l’entitat, aquest és un “tema cabdal”.

En l’informe de conclusions de la sentència, Amnistia Internacional assegura que la condemna per sedició a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és una amenaça als drets a la llibertat d’expressió pacífica i de reunió pacífica. Per això, demana que siguin alliberats immediatament i que les condemnes s’anul·lin. Un cop publicat l’informe d’Amnistia, Òmnium Cultural ha tornat a demanar l’alliberament “immediat” dels empresonats.