Aquest Nadal excepcional ha aconseguit mantenir algunes de les tradicions d’aquestes dates, entre les quals, el ‘Cant de la Sibil·la’. El Cor Francesc Vall torna enguany, per dotzena vegada, a la Catedral de Barcelona. A causa de la covid-19, les mesures exigiran que s’avanci d’horari i comenci a les 22 h. També es limita l’aforament, de manera que només 240 afortunats podran assistir al concert a través d’invitacions.

Una versió reduïda amb final contemporani

Les mesures sanitàries han fet també que la versió del ‘Cant de la Sibil·la’ d’enguany s’hagi de reduir, amb la supressió de la primera part de l’obra que inclou la processó d’entrada. La darrera part del drama surt enguany de l’adaptació del compositor contemporani Marc Timón. La posada en escena també ha reduït les estrofes i el cor tindrà només nou persones, quan acostumen a ser d’una quinzena.

Un drama sacre

El ‘Cant de la Sibil·la’ és un drama sacre que es va deixar de representar a la seu barcelonina l’any 1575, fins que el Cor Francesc Valls el va recuperar l’any 2009, que des d’aleshores el representa de forma ininterrompuda. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l’antiga amb riques vestidures i que, amb una espasa a la mà, anuncia l’Apocalipsi.