Aquest any tot és una mica diferent i hem de donar la benvinguda als Reis Mags des de casa! Però no us preocupeu! A betevé preparem una benvinguda a Ses Majestats molt especial!

La principal novetat és que tenim amb nosaltres l’explorador i representant reial Sargon i al seu ajudant constructor, l’Orgo. Del 28 de desembre al 4 de gener, en Sargon i l’Orgo ens acompanyaran amb el programa ‘Estimats Reis’. Serà cada dia a les 19.30 h a la televisió i, en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, al web especial de betevé i al canal de YouTube.

En Sargon i l’Orgo estan a betevé per preparar amb vosaltres un munt d’objectes màgics i altres sorpreses perquè tots pugueu formar part des de casa del seguici reial i enviar molta energia a Melcior, Gaspar i Baltasar. Una carta reial, una capa màgica, una clau que obre totes les portes, corones reials, un sac i un barret de carboner… són alguns dels treballs manuals que l’Orgo us ensenyarà a fer amb materials que tingueu casa.

Mentrestant, en Sargon us explicarà alguns dels secrets de la història dels Reis i anirà repassant al llibre màgic que la resta de preparatius avancen a bon ritme connectant en directe amb el patge Omar, la patge Estel, el patge Gregori i, fins i tot, amb Ses Majestats per assegurar-se que ja han començat el viatge des d’Orient.

També connectarà amb La Màgia d’Orient al Fòrum, l’espai on aquest any els Reis han enviat tots els seus utillatges i on es processen totes les cartes. En Sargon ha encarregat al reporter reial Jordi Montalbo passejar-se pel Fòrum per explicar-vos cada dia el que hi passa. I també ha demanat que us ensenyin la lletra i la coreografia dels carters i del carboner, així podreu cantar i ballar amb ells el dia que arribin els Reis.

Dilluns 28 desembre a les 19.30 h

Estimats Reis: cartes a punt!

El més urgent és tenir a punt tot el que està relacionat amb les cartes! Per això comencem ensenyant-vos com podeu fer i enviar la vostra carta de betevé als Reis. L’Orgo també us explica com fer una carta reial com la que porten els patges carters. Us l’haureu de col·locar com a motxilla per formar part del seguici la nit de Reis. Però també és important que sapigueu la cançó i la coreografia dels carters! No patiu, que us l’ensenyem perquè pogueu practicar i tenir temps d’aprendre-la! 

Aquest primer dia, en Sargon també connecta gràcies al seu talismà màgic amb el patge Omar, l’encarregat de tota la logística de Ses Majestats. I treu el cap a La Màgia d’Orient al Fòrum, l’espai on aquest any els Reis han enviat des d’Orient tots els seus utillatges i on es processen totes les vostres cartes. En Jordi Montalbo, el nostre reporter reial, ens explica com va la feina!

Dimarts 29 desembre a les 19.30 h

Estimats Reis: com són Ses Majestats? 

Estigueu atents perquè en Sargon intentarà connectar amb els Reis per saber si ja han començat el viatge des d’Orient… encara que ja us avancem que ha tingut algunes dificultats, sembla que el seu talismà màgic està encallat. Mentre Sargon intenta solucionar els problemes tècnics, l’Orgo està preparat per ensenyar-vos a crear objectes màgics com una corona reial o una clau capaç d’obrir totes les portes.

En Sargón també us explicarà d’on venen Melcior, Gaspar i Baltasar i perquè van dur mirra, encens i or a Jesús. I amb el Jordi Montalbo seguirem visitant La Màgia d’Orient al Fòrum.

Dimecres 30 desembre a les 19.30 h

Estimats Reis: Melcior, Gaspar i Baltasar 

El servei tècnic màgic està treballant per arreglar el talismà i sembla que avui en Sargon podrà finalment connectar amb Gaspar i Baltasar per saber si ja estan camí de Barcelona. En Sargon va conèixer fa molts i molts anys els Reis durant un dels seus grans viatges d’explorador i, des de llavors, és el seu amic i representant. 

El seu ajudant i constructor reial, l’Orgo, us explicarà com fer dos nous objectes màgics que haureu de tenir a punt el dia 5 de gener, quan arribin Ses Majestats: una capa reial i la corona de betevé

Sargon
Potser encara teniu la corona de betevé de l’any passat! Amb en Sargon recordarem l’última cavalcada i d’altres de més antigues. I és que fa molts anys que Barcelona rep els Reis amb una gran festa. Aquest any també ho farà, traslladant l’energia que tots enviem als Reis dels carrers a les cases. 

També parlarem amb el Jordi Montalbo, el reporter reial ens ensenyarà els utillatges de Gaspar i Baltasar i ens explicarà com avancen els preparatius del la nit de Reis al Fòrum. 

Dijous 31 desembre a les 19.30 h

Estimats Reis: Estel, Gregori, Omar… i la resta de patges

Avui en Sargon li ha demanat a l’Orgo que us ensenyi a fer un turbant com el dels patges perquè la nit de Reis pugueu participar amb ells en el seguici reial des de casa. Els patges fan una feina molt important, són un gran equip d’ajudants de Ses Majestats que s’encarreguen de preparar tot el que necessiten per arribar a totes les cases. 

En Sargon us presentarà alguns d’aquests patges: l’Omar, en Gregori i l’Estel. Ella és la que guia els Reis amb la seva llum i avui també hi podrem connectar per parlar amb ella i saber si ha començat el viatge des d’Orient. Nosaltres també hem de posar senyals a les nostres cases per ajudar els Reis a trobar-les i, per això, l’Orgo us ajudarà a fer una llum màgica
El Jordi Montalbo ens ensenyarà els moltíssims regals que ja s’estan preparant.

Dilluns 4 gener a les 19.30 h

Estimats Reis: si no t’has portat bé… carbó, carbó! 

Quins nervis! Ara sí que els Reis estan a punt d’arribar! En Sargon està repassant tot el que hem preparat aquests dies per participar en la festa de benvinguda als Reis! Tenim ja a punt molts objectes màgics per enviar energia als Reis però encara ens falta és tot allò que té a veure amb el Carboner! En Sargon us explicarà la seva història. Ja sabeu que aquells que no s’han portat bé durant l’any acostumen a rebre carbó. Però els Reis saben que aquest any ha estat difícil i tant petits com grans han fet molts esforços. Per això repartiran poc carbó i el que reparteixin, serà de sucre! 

Per si algú volgués carbó de sucre i no en rebés, l’Orgo us donarà la recepta per fer-ne a casa. Això sí, heu d’anar amb molt de compte! Heu d’estar acompanyats d’una persona adulta! 

Orgo
Us ensenyarà a fer un sac i un barret com el del gran gegant carboner. Estigueu atents a betevé per seguir la nit de Reis i, quan aparegui en pantalla el seguici del Carboner, us poseu el sac i el barret. Per formar part del seu equip també heu d’aprendre la seva cançó i el seu ball. Nosaltres us ensenyarem la lletra i la coreografia! 

El reporter reial, en Jordi Montalbo ens ensenyarà tots els estris del Carboner que ja estan al Fòrum i, a més a més, parlarem amb el patge Gregori, que és l’encarregat del protocol de rebuda dels Reis a Barcelona. Ell us recordarà que és molt important anar a dormir d’hora i animarà els infants que es facin grans a deixar el xumet! 

Nit de Reis

La nit de Reis de Barcelona es podrà seguir a betevé el 5 de gener a partir de les 18.30 h. En Jordi Montalbo i la Núria Dias seran els encarregats de fer-nos arribar l’emoció de l’arribada dels Reis d’Orient a Barcelona, amb un protagonisme del Patge Omar i l’espectacle ‘La Màgia d’Orient al Fòrum’, produït per l’Institut de Cultura de Barcelona. La retransmissió durarà més de dues hores en total, de 18.30 a 21 h, aproximadament, i es podrà seguir a la televisió, el web i les xarxes socials amb l’etiqueta #NitdeReisBCN.