Estava teletreballant des de casa quan la comitiva judicial i sis furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra han arribat per desnonar-lo. El Toni Subirà, veí de Sant Gervasi ─ Galvany, ja havia esquivat tres intents de llançament, però aquest dilluns ningú no l’ha pogut aturar: tenia un desnonament amb data oberta, és a dir, es podia produir en qualsevol moment des del dia 1 i fins al 15 de juliol.

Segons el Sindicat d’Habitatge de Cassoles ─que acompanya el Toni en tot el procés─, les primeres furgonetes de la policia catalana s’han desplegat davant del número 21 del carrer de Dènia a les 11 del matí. Just en aquell moment, el desnonat, que és informàtic autònom, participava en una reunió telemàtica de feina. El sindicat explica que ha deixat la trobada a mitges i ha hagut de marxar.

L’afectat feia dies que vivia entre caixes plenes de pertinences perquè no sabia quina seria l’última nit que passaria al pis. Treballa per compte propi, a finals del 2019 la feina li va començar a faltar i no podia fer front als 1.000 euros de lloguer mensuals. Ara treballa només en algun projecte puntual perquè la pandèmia del coronavirus no li ho ha posat gens fàcil per trobar un lloc de feina estable.

El Toni ja feia temps que batallava per esquivar el desnonament. De fet, segons el Sindicat d’Habitatge de Cassoles, estava a punt de tancar un acord amb la propietat: li condonaven el deute acumulat a canvi d’abandonar el pis en 30 dies. Finalment, però, els propietaris es van fer enrere i van sol·licitar als jutjats la data oberta. El sindicat critica que s’ha fet un llançament “a mida” de la propietat.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat a betevé que l’inquilí està vinculat als Serveis Socials i que els equips municipals havien treballat en el cas per oferir-li una alternativa, que el Toni havia declinat. Des del sindicat d’habitatge del barri critiquen que les úniques opcions que se li han donat són allotjaments “molt temporals”. D’altra banda, el consistori lamenta que no tenia cap avís sobre l’execució del llançament.