• Nova manifestació a Gràcia en suport al col·lectiu de Ca la Trava
 • Els Mossos d’Esquadra han iniciat a les sis del matí d’aquest dijous el desallotjament d’un bloc ocupat al número 154 de la travessera de Gràcia. L’ha ordenat el Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona. Dues persones han estat detingudes per resistència i desobediència als agents de l’autoritat i dues més han estat denunciades per la Llei de seguretat ciutadana. La resta han quedat identificades.

  El bloc es coneix com Ca la Trava. Segons els Mossos d’Esquadra, hi havia nou persones dins l’edifici, intentant resistir al desallotjament. Cinc n’han sortit voluntàriament, segons la policia, i quatre activistes s’han encadenat a uns bidons amb formigó per evitar que els en traguessin. A les nou del matí, els Mossos han aconseguit buidar del tot la finca.

  Un cop desocupat, els serveis de neteja han buidat l’edifici i n’han tret tanques i bidons. Ara, el bloc està vigilat per agents de seguretat privada i s’està blindant per evitar futures ocupacions, unes tasques que duraran tot el dia.

  serveis neteja buiden edifici Ca la trava

  Des de les sis del matí, un helicòpter dels Mossos ha sobrevolat la zona i ha alertat alguns veïns del barri. Per la seva banda, els ocupes han llençat coets per avisar els veïns i rebre el seu suport per intentar evitar l’actuació dels Mossos.

  El dispositiu policial també ha afectat la mobilitat a la zona: s’ha tallat la travessera de Gràcia des de Gran de Gràcia fins a Torrent de l’Olla fins a mig matí i també s’han blindat tots els accessos al tram on hi ha el bloc ocupat.

  Mossos d'Esquadra desallotjament Ca La Trava

  Membres del col·lectiu i persones que donen suport a la finca han fet una concentració espontània a la travessera de Gràcia cantonada amb Torrent de l’Olla.

  concentració casa ocupada Ca la Trava

  Els manifestants han anunciat a través de les xarxes socials que hi haurà una protesta contra el desallotjament a les 19 h d’aquest dijous a la plaça de la Virreina.

  Mossos d'Esquadra desallotjament GRàcia

  L’espai estava ocupat des del 2016. Segons el col·lectiu Ca la Trava, en aquest bloc s’hi volien “fer pisos de luxe i expulsar-ne les veïnes”, i van entrar a la finca per evitar-ho i lluitar contra la gentrificació. El propietari en va denunciar la ocupació però fins aquest dijous no s’ha desallotjat perquè la propietat va demanar diverses vegades una pròrroga perquè estava negociant amb l’Ajuntament la venda de l’immoble.