La reurbanització dels Jardins de Menéndez y Pelayo, a tocar de la travessera de Dalt, segueix portant cua. Durant el període d’obres, que va començar fa quatre anys amb la construcció del pàrquing subterrani, els veïns van denunciar en diferents ocasions manca de comunicació per part del districte. Ara són els usuaris de la petanca dels jardins els qui se sumen a la queixa.

Sense data d’obertura

El club de petanca Els Amics de Gràcia assegura que fa mesos que els jardins estan acabats, però que el districte no els dona cap data d’obertura al públic. Això suposa que no poden fer ús de les pistes de petanca, que formen part de les instal·lacions. Per aquest motiu, i com a acció de protesta, aquest mes i un cop a la setmana, han començat a entrar i ocupar durant una estona l’espai.

Errades de construcció

Aquesta no és l’única informació que reclamen al districte. El president del club, Enric Angulo, explica que fa mesos van notificar alguns errors de construcció en la pista, però tampoc no saben quan se solucionaran. El principal problema és que la fusta de protecció perquè no surti la bola del camp, no compleix la normativa de la Federació Catalana de Petanca. Actualment està col·locada a dins de la mateixa pista, fet que descarta la possibilitat que una pilota sigui nul·la.

El club s’ha quedat amb un sol equip

Segons Angulo, quedar-se sense pistes tant de temps ha fet que els equips s’anessin desfent. Actualment, només en queda un en actiu, el femení, que juga a les pistes de la plaça de Lesseps.

Ara, esperen que l’Ajuntament obri les instal·lacions i comenci a treballar per recuperar l’activitat del club. Tot i que Els Amics de Gràcia asseguren que no tenen la informació, aquest fet es podria donar ben aviat. El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, va anunciar en el darrer plenari que els Jardins de Menéndez Pelayo s’obririen al públic la setmana del 22 d’octubre.