Com cada any, l’Hospital Plató ha sortit al carrer per celebrar una jornada sobre salut. Enguany, i coincidint amb el Dia Mundial contra el Dolor, ha estat dedicada a aquest problema, que pateix molta gent, sobretot persones grans. Els veïns que s’han apropat a la carpa de la plaça de Molina han pogut saber quin estat de salut tenen mitjançant proves que han avaluat el seu equilibri i marxa, que si són deficients poden provocar caigudes. I és que les fractures per caigudes són un dels principals causants del dolor, així com també ho són les malalties degeneratives com l’artrosi o els problemes vasculars.

Fa sis anys que l’Hospital Plató organitza la Jornada de Salut al Carrer. Se n’han fet de prevenció de malalties neurovasculars i detecció precoç de l’ictus, així com de prevenció de consum d’alcohol i tabac: “És important que sortim fora perquè la gent conegui el que té i pregunti, i així els metges puguem fer prevenció recomanant alguna mesura per a la qualitat sanitària”, explica Jordi Guitart, cap del Servei de Patologia del Dolor de l’Hospital Plató.

Grup de Dolor Plató

Durant la jornada s’ha presentat un col·lectiu contra el dolor que ha creat l’Hospital Plató: el Grup sense Dolor Plató, que té l’objectiu d’acompanyar i assessorar els pacients amb aquestes patologies. Es vol que les persones prenguin consciència de les seves malalties i fer-los recomanacions per millorar i tenir una bona qualitat de vida. El proper 22 de novembre es farà la primera jornada del Grup de Dolor Plató, a la qual es pot assistir contactant amb l’Hospital Plató.