El bloc del número 3 del carrer del Correu Vell, al Gòtic, ha estat desallotjat pels Mossos d’Esquadra poc abans de les set del matí. El d’aquest dimecres ha estat el tercer intent de desallotjament. Resistim al Gòtic ha convocat una manifestació aquest dimecres a les set de la tarda a la plaça dels Traginers per denunciar el desallotjament.

Una vintena de persones ocupaven el bloc

De la vintena de persones que ocupaven el bloc des del gener, segons els Mossos d’Esquadra, només n’hi havia sis en el moment del desallotjament. Una d’elles és una noia de 15 anys embarassada que ha estat traslladada a comissaria per la seva condició de menor d’edat, fins que l’ha recollida la seva mare.

Tapien els accessos i retiren les pancartes

Un cop desallotjat l’immbole, un grup d’operaris han estat treballant durant tot el matí per tapiar l’accés a l’edifici i evitar que el tornin a ocupar. Han col·locat maons i també han blindat els accesos als pisos.

tapien accessos pisos bloc desallotjat correu vell 3

Aquests operaris també han retirat les pancartes reivindicatives que els veïns havien instal·lat a la façana.

retiren pancarta correu vell

Crítiques als desnonaments oberts

L’edifici és propietat del fons d’inversió Soverino Investments, que havia donat ordre de desallotjar la finca en dues ocasions anteriors, la més recent el passat mes d’octubre.

Aquest mes de novembre hi havia una ordre oberta de desallotjament, que es podia fer efectiva en qualsevol moment. És per això que des de fa uns dies, alguns veïns ja havien retirat les pertinences de l’edifici.

Una de les inqulines, Beatriz Riera, ha criticat els desnonaments oberts perquè “són un maltractament psicològic, ja que no saps ni quan ni com han de venir”. La Beatriz, que està embarassada de sis mesos i té una nena de set anys, assegura que no li han donat cap alternativa habitacional.

A les 19 h de la tarda s’ha convocat una manifestació de rebuig, precisament a aquests desnonaments oberts.

Sense avisar serveis socials

Els veïns i entitats com Resistim al Gòtic denuncien que s’ha produït “una vulneració de drets flagrant” pel fet que no s’hagi avisat els serveis socials en un desnonament amb menors.  En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, un portaveu de l’entitat, Martí Cusó, ha assegurat que els Serveis Socials no han atès les famílies desallotjades. Cusó desconeix on passaran la nit les famílies afectades: “És probable que els ofereixin una solució temporal i nosaltres valorarem si és necessari ocupar un altre lloc”, ha dit.

El desallotjament s’ha produït ben d’hora al matí: “Per evitar que la solidaritat dels veïns permetés aturar el llançament”. Fonts municipals, en canvi, asseguren que a l’haver-hi una ordre de desallotjament oberta des de fa dies, la majoria de persones ja s’havien anat recol·locant en altres habitatges.

Un bloc ocupat des de feia 10 mesos

El bloc estava ocupat des del gener

. Prèviament en van marxar els veïns de tota la vida. El bloc va ser comprat a finals del 2016 per un grup inversor que va rescindir el contracte als llogaters. L’edifici va quedar buit i un grup de veïns del barri van decidir ocupar-lo. Entre les persones que vivien a la finca hi havia famílies amb menors, joves, gent gran i dones embarassades.