Els Mossos d’Esquadra han desmantellat dos narcopisos d’una mateixa finca ubicats al carrer de Villarroel, al barri de Sant Antoni. El dispositiu ha començat a les 6.30 h i ha acabat a les 10 h amb dos identificats i quatre detinguts, tots ells amb antecedents policials per delictes contra la salut pública.

Dels quatre detinguts, dos els han arrestat els Mossos mentre que la Policia Nacional n’ha detingut els altres en aplicació de la llei d’estrangeria.

La mateixa xarxa criminal del Raval

El 5 de novembre, els veïns d’aquesta finca van donar l’alerta als Mossos que dos habitatges podrien estar funcionat com a narcopisos i que la terrassa s’usava com a punt de consum de droga, unes sospites que s’han confirmat després de l’operació policial, en què els agents han localitzat petites dosis de cocaïna, substància de tall, embolcalls per preparar dosis i objectes de presumpta procedència il·lícita, a més de diners en efectiu.

Segons els Mossos d’Esquadra, és una extensió de la macrobatuda del 29 d’octubre al barri del Raval, que va acabar amb una cinquantena de detinguts i en què es va desmantellar la banda criminal que dominava Ciutat Vella. El mateix grup és el que ha ocupat, presumptament, els dos punts de venda escorcollats a Sant Antoni, fugint de l’augment de presència dels Mossos d’Esquadra al Raval.

De fet, el cos policial és conscient que la pressió exercida a Ciutat Vella pot fer que la venda de droga s’intenti desplaçar als districtes més propers, com són l’Eixample i Sants-Montjuïc.

Després del dispositiu, un dels pisos escorcollats serà lliurat aquest dimarts mateix al propietari i a l’altre es faran les gestions oportunes perquè no quedi obert i evitar-ne una nova ocupació.

Fem Sant Antoni en culpa els pisos buits

L’avís dels veïns de la finca del carrer de Villarroel ha estat clau perquè els Mossos poguessin actuar ràpidament, recollir indicis i poder efectuar les entrades. Fem Sant Antoni ha explicat a betevé que desconeixien aquest cas concret però que fa justament una setmana els havien alertat d’un cas i que eren conscients que el fenomen s’estava estenent cap al barri. Per Xavier Caballé, de Fem Sant Antoni, la presència dels narcopisos està molt lligada a la crisi de l’habitatge i la presència de pisos buits, un problema que afecta directament el barri. A això, segons Caballé, cal sumar-hi la pressió policial exercida al Raval, que ha propiciat que el fenomen es desplaci cap a l’Eixample.