Durant el 2018 han mort 15 persones que vivien al carrer a Barcelona assistides pels equips de carrer de l’Ajuntament. Així ho ha assegurat la tinenta d’alcalde, Laia Ortiz, en la Comissió de Drets Socials d’aquest dimarts i, a més, ha afegit que, d’aquests 15 sensesostre, quatre van morir mentre eren a l’hospital, quatre més allotjats en recursos del consistori i dos per violència. La resta, per causes biològiques.

Són dades que el consistori ha fet públiques després que el Grup Municipal de Ciutadans demanés explicacions sobre les defuncions d’indigents a la ciutat. El govern municipal ha lamentat les morts i ha insistit que treballa per arribar a la xifra zero. Ha fet gala d’haver augmentat el pressupost en intervenció social i de ser l’administració que més recursos ha dedicat als sensesostre: ha incrementat, per exemple, el nombre d’educadors i ha obert més places als centres.

Laia Ortiz ha demanat la implicació de Generalitat i Estat per garantir el dret a l’habitatge i l’oposició l’ha acusat de mala gestió i d’espolsar-se les culpes. La regidora de Ciutadans, Marilén Barceló, ha posat en dubte que l’equip de govern pugui millorar la situació dels qui viuen al carrer fins a final de mandat i, des del PDeCat, els han retret que “es passen el dia reclamant i no actuen“.